7 saker du måste uppleva i Rom

7 saker du måste uppleva i Rom

Rom är en stad som är rik på historia och kultur. Det finns så många saker att se och göra i Rom att det kan vara svårt att veta var man ska börja. Här är sju av de bästa sakerna att uppleva när du är i Rom.

 

  1. Se Colosseum

Ett av de mest ikoniska landmärkena i Rom är Colosseum. Denna antika romerska amfiteater är ett måste för alla besökare i staden. Läs mer här.

 

  1. Besök Vatikanstaten

Vatikanstaten är hemvist för några av de viktigaste religiösa platserna i världen, bland annat Peterskyrkan och Sixtinska kapellet. Ett besök i Vatikanstaten är ett måste för alla katolska turister.

 

  1. Promenera genom ruinerna av det antika Rom

Rom är fullt av arkeologiska ruiner från sitt forntida förflutna. Att vandra genom dessa ruiner är ett utmärkt sätt att få en glimt av hur livet var i det antika Rom.

 

  1. Ta en promenad genom de vackra gatorna i Trastevere

Trastevere är ett av Roms vackraste kvarter med sina smala gator, gamla byggnader och kyrkor. Det är definitivt värt att ta en promenad genom detta kvarter under din vistelse i Rom.

 

  1. Ät läcker italiensk mat

Italiensk mat är något av det bästa i världen, och i Rom finns några av de bästa italienska restaurangerna. Se till att prova några klassiska rätter som pasta carbonara och pizza när du är i Rom.

 

  1. Prova lite lokalt vin

Rom är hemvist för några utmärkta vinregioner, bland annat Toscana och Lazio. Se till att prova några lokala viner när du är i Rom – du kommer inte att bli besviken! Hitta mer inspiration här.

 

  1. Njut av stadens nattliv

Roms nattliv är ett av de bästa i Europa. Det finns gott om barer och klubbar där du kan njuta av en kväll på stan när du är i Rom.

Läs fler artiklar här.

Redaktorerna