5 fantastiska saker att se i Australien

5 fantastiska saker att se i Australien

Med sina tusentals stränder och sina många vackra naturområden är Australien en underbar plats att besöka. Här finner du både öknar, regnskogar, häftiga städer och många fantastiska djur som du definitivt inte hade kunnat stöta på i Sverige.

Med andra ord finns det mycket som talar för att Australien är en utmärkt plats att besöka, och allt som krävs är ett visum till Australien. Med fem olika tips kan vi säkerligen snart övertyga dig om att Australien är en utomordentlig plats att resa till!

Den fantastiska staden Adelaide

I söder hittar du den underbara staden Adelaide, och här kan du få uppleva den vackra arkitekturen med en blandning mellan det klassiska och det moderna. Om du verkligen vill ta del av den australienska kulturen är det just den här platsen som du bör besöka. Sitt på ett mysigt café, strosa runt bland häftiga byggnader och besök även gärna staden när en festival hålls!

Hinchinbrook Islands naturpark

När det väl är dags att komma bort från storstadens buller och trafikerade vägar kan naturparken Hinchinbrook Island göra susen. Inte nog med att du får en lugn och avkopplande tur långt bort från folkmassor, men du kan också uppleva allt från tropisk regnskog till en underbar sandstrand.

Dyk och snorkla i ett korallrev

Great Barrier Reef är ett enormt korallrev där du både kan dyka och snorkla. Stöt på vackra fiskar och få syn på alla regnbågens färger i det underbara korallrevet. Den här enorma platsen med underbart vatten och alla möjligheter för häftig utforskning vill du inte missa, så om du har vägarna förbi bör du utan tvekan besöka Great Barrier Reef.

Djurlivet på Kangaroo Island

I Sverige är vi sannerligen inte vana att se exotiska djur såsom kängurur, koalor, pingviner, vallabyer och myrpiggsvin när vi öppnar ytterdörren, men detta kan bli en verklighet om du ger dig av till Kangaroo Island. Få syn på djur ute i det fria som du annars bara hade kunnat drömma om!

Bondi Beach för avkoppling på högsta nivå

Föredrar du strandlivet där du ligger på din handduk under den gassande solen på en mysig sandstrand? Då är det Bondi Beach som gäller. Det är inte för intet som detta har blivit en utomordentligt känd strand i Australien, och du hittar stranden enbart 10 kilometer från Sydneys centrum, så inte behöver du ta dig särskilt långt för att njuta till hundra procent!

Redaktorerna