5 fantastiska saker att se i Sri Lanka

5 fantastiska saker att se i Sri Lanka

Sri Lanka är ett populärt resmål, och det är inte för intet. Det finns mycket fantastiskt att både se och att göra på ön, och vi ska ge dig tips på fem av dessa många upplevelser. Packa resväskan, gör upp en plan för de olika aktiviteterna och ge dig iväg på ditt livs äventyr. Obs! Innan du ger dig av till den vackra platsen, glöm inte att det är ett måste att ha ett visum till Sri Lanka innan det bär av.

Den häftiga Lejonklippan

Det fantastiska världsarvet Lejonklippan är en plats som du definitivt kommer att vilja bestiga. Redan under vandringen dit befinner du dig i underbar natur i form av vattenkanaler och skogsdungar. När du väl kommer upp till toppen är det inte bara utsikten över landskapet som är underbart, utan också de antika grottmålningarna!

Tåget till Kandy

En trevlig tågresa med fantastisk utsikt är svårt att tacka nej till, och om du vill se landskapet som Sri Lanka har att erbjuda bör du ta tåget till Kandy. Du åker högre och högre upp medan du får en klar syn över den vackra naturen: även kallat för Hill Country. För dig som är en naturfantast blir detta den ultimata upplevelsen.

Galles trevliga marknad

Den ljuvliga hamnstaden Galle bjuder dig på trevliga marknader och en skön atmosfär som bara gör resan ännu bättre. Med de smala gatorna med otroligt vackra hus, ett fort som är flera hundra år gammalt och en spännande marknad kan det knappast bli bättre. Pruta dig fram och testa på mat som erbjuder en helt ny smakupplevelse.

Strandorten med kaskelott och blåval

Om du har en förkärlek till djur och vill se någonting helt fantastiskt får du inte missa att ge dig av till Mirissa. Den här strandorten i Sri Lanka gör det möjligt för dig att både kika på kaskelotter och blåvalar. Ha i åtanke att det just är i början på och i slutet av året som chansen är störst att du får syn på havsdjuren.

Den häftiga nationalparken

Sist, men absolut inte minst, måste vi nämna Minneriya nationalpark – en av de två nationalparkerna där du kan stöta på elefanter! Glöm inte att det även finns leoparder i Bundala, så det är upp till dig att besöka platserna som faller dig i smaken. Det finns sannerligen mycket i Sri Lanka som du inte vill gå miste om, och ovan har du enbart några få exempel!

Redaktorerna