Hur du går tillväga för att välja rätt lekhage

Hur du går tillväga för att välja rätt lekhage

Många föräldrar tar beslutet att beställa en lekhage till sina barn så att sonen eller dottern med jämna mellanrum kan få vistas på ett fullkomligt säkert lekområde. Lekhagar gör susen om du vill avgränsa ett rum för att se till så att barnet inte kommer åt farliga objekt, om du har husdjur som behöver en stund för sig själva eller om du vill skapa en rolig lekplats ute i trädgården. Hitta din perfekta lekhage barn och förse din son eller dotter med ett tryggt litet lekområde.

Olika modeller att titta närmare på

Lekhagar finns det många av, men man brukar dela upp dem i två olika modeller. Antingen vänder du dig till sektionslekhagen som tillåter dig att bygga upp ditt eget lekområde eller så satsar du på den kvadratiska lekhagen med spjälor som redan är färdigbyggd och klar att användas.

Den förstnämnda ger dig mer frihet när det kommer till att välja formen på lekhagen, men här får du se till så att du köper ett mjukt underlag separat då golv inte ingår. De kvadratiska lekhagarna fås med golv, men de har en färdigvald form och kan därför inte anpassas efter rummets form på samma sätt som sektionslekhagar. Kika på ett forum om lekhagar för att ta reda på vilka modeller andra föräldrar tycker om!

Är lekhagar prisvärda?

Det är ingen hemlighet att utrustning, redskap, hjälpmedel och leksaker till barn ofta kan komma att bli ganska dyrt. Lyckligtvis nog är detta ingenting som du behöver oroa dig för när det är dags att köpa en lekhage. Du kan få tag på billiga lekhagar under 1 000 kronor, och även de dyrare varianterna brukar inte kosta mycket mer än så. Du får sannerligen valuta för pengarna, så lekhagar är väl värda att kika närmare på.

Gör lekhagen till en spännande plats

En lekhage är inte fulländad utan roliga leksaker, och för att barnet ska kunna få en trevlig stund i sitt lilla lekområde gäller det att du ”inreder” det på bästa möjliga sätt. Fyll med andra ord lekhagen med roliga och spännande leksaker så att barnet får samma möjligheter i hagen som han eller hon hade fått utanför. Du bör heller inte lämna barnet i hagen under någon längre tid, utan befinn dig i närheten som sällskap och för att se till så att ditt barn mår bra!

Redaktorerna